Εκτέλεση
Εντυπωσιακές φωλιές Τορτίγιας με νόστιμη γέμιση από Κινόα Ολικής, φρεσκοκομμένη μέντα και ρόδι! Μια πρωτότυπη πρόταση για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!
- Σε ένα κατσαρολάκι, σοτάρουμε την Κινόα Ολικής χωρίς λάδι.
- Προσθέτουμε 250ml νερό και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 5’.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη μέντα και τον κόλιανδρο, ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και λάδι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τους σπόρους ροδιού και τα ψιλοκομμένα φυστίκια αιγίνης, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τις φωλιές από τορτίγια
- Χρησιμοποιώντας το στόμιο από ένα φαρδύ ποτήρι σαν κουπ πατ, κόβουμε τις Τορτίγιες Σιταρένιες σε μικρότερα πιτάκια.
- Παίρνουμε μια βάση για cupcakes/muffins και τη γυρνάμε ανάποδα.
- Τοποθετούμε τα στρόγγυλα πιτάκια που κόψαμε στα κενά που υπάρχουν ανάμεσα στα φορμάκια και πιέζουμε ώστε να γίνουν βαθιές φωλιές.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 160 για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν σχήμα.
Σερβίρισμα
- Με ένα κουτάλι, μοιράζουμε την Κινόα στις φωλιές Τορτίγιας.
- Τοποθετούμε σε μια πιατέλα τις φωλιές και στολίζουμε με έναν σπόρο ροδιού στην κορυφή.
Καλή απόλαυση!