Φωλιές με Κινόα Ολικής, Μέντα και Ρόδι

    Φωλιές με Κινόα Ολικής, Μέντα και Ρόδι
    •  5
      Χρόνος προετοιμασίας
    •  10
      Χρόνος εκτέλεσης
    •  10
      Μερίδες
    •  
      Κατάλληλο για Χορτοφάγους
    •  
      Χωρίς γλουτένη
    •  
      Νηστήσιμα
    •  1
      Βαθμός Δυσκολίας

    Συστατικά


    1 συσκευασία Tipiak Κινόα Ολικής

    1 συσκευασία Poco Loco Τορτίγιες Σιταρένιες 25cm

    2 κ.σ. μέντα ψιλοκομμένη

    2 κ.σ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος

    1 κ.σ. φιστίκια αιγίνης ψιλοκομμένα

    Χυμός λεμονιού

    Ελαιόλαδο

    Αλάτι και Πιπέρι

     

    Εκτέλεση


     Εντυπωσιακές φωλιές Τορτίγιας με νόστιμη γέμιση από Κινόα Ολικής, φρεσκοκομμένη μέντα και ρόδι! Μια πρωτότυπη πρόταση για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!

    1. Σε ένα κατσαρολάκι, σοτάρουμε την Κινόα Ολικής χωρίς λάδι.
    2. Προσθέτουμε 250ml νερό και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 5’.
    3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
    4. Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη μέντα και τον κόλιανδρο, ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και λάδι και ανακατεύουμε.
    5. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τους σπόρους ροδιού και τα ψιλοκομμένα φυστίκια αιγίνης, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

    Για τις φωλιές από τορτίγια

    1. Χρησιμοποιώντας το στόμιο από ένα φαρδύ ποτήρι σαν κουπ πατ, κόβουμε τις Τορτίγιες Σιταρένιες σε μικρότερα πιτάκια.
    2. Παίρνουμε μια βάση για cupcakes/muffins και τη γυρνάμε ανάποδα.
    3. Τοποθετούμε τα στρόγγυλα πιτάκια που κόψαμε στα κενά που υπάρχουν ανάμεσα στα φορμάκια και πιέζουμε ώστε να γίνουν βαθιές φωλιές.
    4. Ψήνουμε στο φούρνο στους 160 για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν σχήμα.

     Σερβίρισμα

    1. Με ένα κουτάλι, μοιράζουμε την Κινόα στις φωλιές Τορτίγιας.
    2. Τοποθετούμε σε μια πιατέλα τις φωλιές και στολίζουμε με έναν σπόρο ροδιού στην κορυφή.

    Καλή απόλαυση!