Αλμυρά Ψωμάκια με Ταπιόκα, Ζαμπόν και Μοτσαρέλα

    Αλμυρά Ψωμάκια με Ταπιόκα, Ζαμπόν και Μοτσαρέλα
    •  15
      Χρόνος προετοιμασίας
    •  30
      Χρόνος εκτέλεσης
    •  4
      Μερίδες
    •  1
      Βαθμός Δυσκολίας

    Συστατικά


     

    • 1 συσκευασία Ταπιόκα Express Tipiak
    • 6 αυγά + 1 για επάλειψη
    • 200ml γάλα
    • 50g βούτυρο
    • 300g ζαμπόν, κομμένο σε μικρές λωρίδες
    • 100g μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους
    • 2 κ.γ. πάστα ελιάς
    • Αλάτι & Πιπέρι

    Εκτέλεση


    • Χτυπάμε τα 6 αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
    • Προσθέτουμε την Ταπιόκα Express, ανακατεύουμε με ένα σύρμα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 10'.
    • Ενσωματώνουμε το ζαμπόν, τη μοτσαρέλα και την πάστα ελιάς στο μείγμα με την Ταπιόκα Express και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια ενιαία ζύμη.
    • Φτιάχνουμε με τη ζύμη μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
    • Αλείφουμε κάθε μπαλίτσα με λίγο χτυπημένο αυγό στην πάνω πλευρά.
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30'.

    Tip!

    • Μια εναλλακτική επιλογή για τη γέμιση: αντί για ζαμπόν και μοτσαρέλα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σολομό και άνηθο.