Συστατικά
- 250γρ Κους Κους Tipiak
- 3 Καρότα, τριμμένα
- 5 φρέσκα Μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3 Κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
- 1 Κόκκινη Πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 100 ml Ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες Σκόρδο, λιωμένες
- 25γρ Βούτυρο, λιωμένο
- 250γρ. φύλλα Κρούστας
- Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα, βράστε 250ml ελαφρώς αλατισμένο νερό, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο. Αφαιρέστε από την εστία και ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέστε το Κους Κους. Αφήστε για 4 λεπτά μέχρι να τραβήξει το νερό.
- Ξεπλένετε καλά τα λαχανικά και κόψτε τα. Σε ένα τηγάνι σε δυνατή εστία, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά με το σκόρδο για 7-8 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε το Κους Κους και ανακατέψτε καλά.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 210°C. Σε ένα μικρό τσέρκι, τοποθετήστε ένα φύλλο κρούστας και αλείψτε το με βούτυρο. Στη συνέχεια τοποθετήστε από πάνω ακόμη ένα φύλλο κρούστας, προσθέτοντας στο εσωτερικό 3 κ.σ. από το μίγμα Κους Κους.
- Διπλώστε σφιχτά τα φύλλα κρούστας έτσι ώστε να καλυφθεί πλήρως το περιεχόμενο και να δημιουργηθεί ένα πουγκί. Στη συνέχεια τοποθετήστε το πουγκί ανάποδα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρις ότου τελειώσουν τα υλικά.
- Στο τέλος αλείψτε με λίγο βούτυρο όλα τα πουγκιά και ψήστε τα για 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.