Χριστουγεννιάτικη Τάρτα Σοκολάτας με Γάλα Καρύδας

Χριστουγεννιάτικη Τάρτα Σοκολάτας με Γάλα Καρύδας
  •  15
    Χρόνος προετοιμασίας
  •  45
    Χρόνος εκτέλεσης
  •  8
    Μερίδες
  •  2
    Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά


Για τη Βάση Τάρτας

  • 300g Αλεύρι γ.ο.χ.
  • 180g βούτυρο παγωμένο
  • 100g ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ. νερό, παγωμένο
  • 1 κρόκο αυγού

Για τη Γκανάζ

 

Εκτέλεση


Η Χριστουγεννιάτικη Τάρτα Σοκολάτας με Γάλα Καρύδας είναι ένα υγιεινό και άκρως απολαυστικό γλυκό για το τραπέζι σας! 

Για τη βάση Τάρτας:

  1. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο σε κομμάτια, το αλάτι, την ζάχαρη άχνη και το αλεύρι.
  2. Με τα χέρια μας, ανακατεύουμε όλα τα υλικά, μέχρι το αλεύρι να αποκτήσει υγρασία και να γίνει σαν ψίχουλα.
  3. Προσθέτουμε το νερό, το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Τυλίγουμε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 60'.
  5. Αφαιρούμε και περιμένουμε 15 λεπτά.
  6. Σε μια λαδόκολλα πασπαλισμένη με αλεύρι, τοποθετούμε τη ζύμη και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  7. Τοποθετούμε μια δεύτερη λαδόκολλα από πάνω και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη.
  8. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και μεταφέρουμε τη ζύμη σε φόρμα που έχουμε αλευροβουτυρώσει.
  9. Στρώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας, ώστε να αποκτήσει το σχήμα του σκεύους και να κολλήσει στα τοιχώματα.
  10. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη βάση της ζύμης σε διάφορα σημεία.
  11. Πριν τοποθετήσουμε στο φούρνο, απλώνουμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε όσπρια από πάνω, ώστε να υπάρχει βάρος και να μη φουσκώσει το μείγμα.
  12. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για 30'.
  13. Μόλις περάσουν 30', αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα όσπρια, αλείφουμε την επιφάνεια με έναν κρόκο αυγού και ψήνουμε για άλλα 5'.
  14. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για τουλάχιστον 30' μέχρι να κρυώσει.

Για τη Γκανάζ:

  1. Σε μπεν μαρί με νερό που σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά, τοποθετούμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την Κρέμα Καρύδας Oriental Express και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  2. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, χτυπάμε ελαφρά την κρέμα με ένα σύρμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το Γάλα Καρύδας Oriental Express, το amaretto και το Σιρόπι Σφενδάμου.
  3. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Μόλις η γκανάζ έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, χρησιμοποιούμε μια σπάτουλα για να τη μεταφέρουμε στη βάση της τάρτας.
  5. Γεμίζουμε ομοιόμορφα τη βάση της τάρτας τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
  6. Βγάζουμε από το ψυγείο, στολίζουμε με Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και σερβίρουμε.

Η πιο νόστιμη Τάρτα Σοκολάτας για τα Χριστούγεννα! Καλή απόλαυση!

 

Top