Πικάντικος Σολομός με Ταμπουλέ, Μανιτάρια και Τζίντζερ

Πικάντικος Σολομός με Ταμπουλέ, Μανιτάρια και Τζίντζερ
  •  25'
    Χρόνος προετοιμασίας
  •  15'
    Χρόνος εκτέλεσης
  •  4
    Μερίδες
  •  1
    Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά


Για τον σολομό

• 600 γρ. φρέσκο σολομό  

• 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκό κόκκινο πιπέρι

• 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό

• 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο αποξηραμένο

• 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

• 1 σκελίδα σκόρδο

• 1 λάιμ

• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για τη σαλάτα ταμπουλέ με μανιτάρια

• 250 γρ. σαλάτα ταμπουλέ (κους κους με δυόσμο) Tipiak

• 300 ml. Νερό

• 5 μικρά λευκά μανιτάρια

• 2 ραπανάκια

• 1 λεμόνι

• 2 λάιμ

• 50 γρ. τζίντζερ

• 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

• 2 κουταλιές της σούπας σως σόγιας σκούρη Blue Dragon

• 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό

• 1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο

• Σχινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι

 

Εκτέλεση


Ο σολομός 

  1. Σ’ένα μπωλ αναμειγνύουμε τα μπαχαρικά. Πολτοποιούμε το σκόρδο και το αναμειγνύουμε με το χυμό του λάιμ  και το ελαιόλαδο.
  2. Αλείφουμε το σολομό και τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο, καλύπτουμε το σολομό με το μείγμα μπαχαρικών και ψήνουμε για 12-15 λεπτά στους 180ο C.

 

Για τη σαλάτα ταμπουλέ

  1. Σ΄ένα μπωλ ανακατεύουμε τη σόγια, το ελαιόλαδο, το χυμό του λάιμ και του λεμονιού, προσθέτουμε το τζίντζερ τριμμένο.
  2. Κόβουμε τα μανιτάρια και το ραπανάκι  σε πολύ λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε μπωλ, περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα μαρινάρουμε.
  3. Βάζουμε σε μια βαθιά σαλατιέρα το ταμπουλέ και περιχύνουμε με το νερό, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
  4. Κατόπιν τελειώνουμε το ταμπουλέ προσθέτοντας ψιλοκομμένα τον κόλιανδρο, το μαϊντανό, το σχινόπρασο ή τα πράσινα μέρη από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μαριναρισμένα μανιτάρια και περιχύνουμε με τη μαρινάδα, ανακατεύουμε καλά.
  5. Σερβίρουμε το ταμπουλέ με τον σολομό και λάιμ.

 

Σημειώσεις για τη συνταγή:

- Αν θέλουμε πιο καυτερό αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε μπούκοβο.

- Στη σαλάτα ταμπουλέ αντί για μανιτάρια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπρόκολο ή καρότο.

- Το σολομό τον ψήνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας αλλά φροντίζουμε να τον κρατήσουμε ζουμερό.

Top