Ιαπωνική κουζίνα: Όσα χρειάζεται να ξέρεις!

Ιαπωνική κουζίνα: Όσα χρειάζεται να ξέρεις!



    Η ιαπωνική κουζίνα είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες κουζίνες στον κόσμο και έχει τις ρίζες της στην Νεολιθική εποχή. Η βάση της είναι το ρύζι και το ψάρι. Πριν από κάποιους αιώνες μάλιστα θεωρούνταν απαγορευτικό να τρώει κάποιος κρέας στην Ιαπωνία.

     

    Ιαπωνικά Προϊόντα

     

    Το ξύδι ρυζιού, το σούσι νόρι, το ρύζι για σούσι, το ψάρι, τα λαχανικά, το σούσι τζίντζερ και ο πολτός γουασάμπι (το καυτερό συνοδευτικό στο σούσι που φτιάχνεται από το γιαπωνέζικο ραπάνι) είναι τα απαραίτητα συστατικά για ένα ιαπωνικό πιάτο. Μάλιστα, το λάδι που χρησιμοποιείται είναι γενικά ελάχιστο και περιορίζεται στις σαλάτες και τα λαχανικά. Εάν λοιπόν ψάχνεις ένα ελαφρύ αλλά πολύ θρεπτικό γεύμα, η ιαπωνική κουζίνα είναι η ιδανική επιλογή για εσένα!

     

    Sushi

     

    Τo sushi είναι το κατεξοχήν παραδοσιακό ιαπωνικό φαγητό κι ένα από τα εθνικά πιάτα της ιαπωνικής κουζίνας. Φτιάχνεται με πολλούς τρόπους και διάφορα συστατικά. Το sushi έχει ως βάση το ρύζι, το ξύδι ρυζιού και κάποιο θαλασσινό ή ψάρι, σερβίρεται με σως σόγιας, πολτό γουασάμπι και τζίντζερ. Για την ιστορία, το sushi πωλούνταν αρχικά σε πάγκους, οι οποίοι σταδιακά έγιναν sushi bar.

     

    Ιαπωνικά Soba Νουντλς

     

    Εκτός από τα συνηθισμένα κινέζικα νουντλς υπάρχουν τα ιαπωνικά τύπου Soba νουντλς από σιτάρι και φαγόπυρο, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν με κοτόπουλο, θαλασσινά κάποιες σως και λαχανικά.

     

    Βρείτε τα προϊόντα εδώhttps://bit.ly/2jmtU1r

     

    Top