Νόστιμα νούντλς

Νόστιμα νούντλς



    Τι είναι τα νούντλς

    Τα νούντλς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ασιατικά παραδοσιακά φαγητά της Κίνας. Πρόκειται για ένα είδος ζυμαρικών λεπτότερα από τα κλασσικά ιταλικά μακαρόνια δηλαδή επίπεδες λεπτές λωρίδες. Τα πρώτα νούντλς φτιάχτηκαν από αλεύρι ενώ στη συνέχεια ανακαλύφθηκαν και τα νουντλς ρυζιού, ενώ μερικά από αυτά περιέχουν και αυγό. Οι συνταγές νουντλς ποικίλουν όπως σε όλα τα παραδοσιακά φαγητά. Για παράδειγμα στα προϊόντα της Oriental Express μπορείτε να βρείτε νουντλς με χοιρινό, με ψητή γαρίδα, με κοτόπουλο, μανιτάρια και πάπια. Στα προϊόντα της εταιρίας Koka μπορείτε να βρείτε εξίσου νόστιμες γεύσεις νούντλς καθώς και πιο ιδιαίτερους συνδυασμούς όπως με κάρυ, με μοσχάρι ή λάϊμ και μωβ σιτάρι.

    Η ιστορία

    Τα νουντλς ανακαλύφθηκαν το 206 π.Χ. με 220 π.Χ. στην Βόρεια Κίνα και ονομαζόντουσαν ‘Μέην’. Εκείνη την εποχή οι κινέζοι μάθαιναν τις τεχνικές για την μαζική παραγωγή αλευριού σε διάφορες παραλλαγές. Περνώντας τα χρόνια το φαγητό έγινε πολύ δημοφιλές και εξαπλώθηκε στην Ανατολική Ασία και ιδιαίτερα στην Ιαπωνία. Στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλες χώρες όπως η Κορέα, η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ όπου ενέταξαν τα νουντλς στη βασική και καθημερινή τους διατροφή. Σήμερα είναι πολύ διαδεδομένα στην Αμερική και στην Ευρώπη, όλο και περισσότερα καταστήματα εντάσσουν τα νουντλς στην κουζίνα τους και πολλοί λαοί από όλο το κόσμο τα έχουν στη βασική τους διατροφή. Αξίζει να σημειωθεί πως αν και ανακαλύφθηκαν στην Κίνα η χώρα που καταναλώνει τα περισσότερα νουντλς παγκοσμίως είναι η Ιαπωνία.

    Η σημασιολογία

    Τα νουντλς είναι ότι είναι για τους Ιταλούς η πίτσα και τα μακαρόνια, ότι είναι για τους Γάλλους το καλό κρασί και τέλος ότι είναι για τους Έλληνες η φέτα και το ελαιόλαδο. Το ιδιαίτερο φαγητό λόγο σχήματος συμβολίζει τη μακροζωία γι’ αυτό και δεν θα δείτε ποτέ έναν Ασιάτη να σπάει τα νουντλς πριν τα ρίξει στην κατσαρόλα. Τα θεωρούν «το καλό τους φαγητό» που θα το σερβίρουν σε γενέθλια ή την Πρωτοχρονιά ή σε σημαντικές εκδηλώσεις.

    Δείτε τις συνταγές μας με νουντλς:

    Top