Αλμυρά Ψωμάκια με Ταπιόκα, Ζαμπόν και Μοτσαρέλα

Αλμυρά Ψωμάκια με Ταπιόκα, Ζαμπόν και Μοτσαρέλα
  •  15
    Χρόνος προετοιμασίας
  •  30
    Χρόνος εκτέλεσης
  •  4
    Μερίδες
  •  1
    Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά


 

  • 1 συσκευασία Ταπιόκα Express Tipiak
  • 6 αυγά + 1 για επάλειψη
  • 200ml γάλα
  • 50g βούτυρο
  • 300g ζαμπόν, κομμένο σε μικρές λωρίδες
  • 100g μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους
  • 2 κ.γ. πάστα ελιάς
  • Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση


  • Χτυπάμε τα 6 αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Προσθέτουμε την Ταπιόκα Express, ανακατεύουμε με ένα σύρμα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 10'.
  • Ενσωματώνουμε το ζαμπόν, τη μοτσαρέλα και την πάστα ελιάς στο μείγμα με την Ταπιόκα Express και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια ενιαία ζύμη.
  • Φτιάχνουμε με τη ζύμη μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
  • Αλείφουμε κάθε μπαλίτσα με λίγο χτυπημένο αυγό στην πάνω πλευρά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30'.

Tip!

  • Μια εναλλακτική επιλογή για τη γέμιση: αντί για ζαμπόν και μοτσαρέλα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σολομό και άνηθο.
Top