Γεμιστά Κατσαρόλας με Κους Κους

Γεμιστά Κατσαρόλας με Κους Κους
  •  15΄
    Χρόνος προετοιμασίας
  •  40΄
    Χρόνος εκτέλεσης
  •  4
    Μερίδες
  •  
    Κατάλληλο για Χορτοφάγους
  •  
    Χωρίς λακτόζη
  •  
    Χωρίς γλουτένη
  •  
    Νηστήσιμα
  •  2
    Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά


• 4 σφιχτές ντομάτες

• 3 κολοκύθια στρογγυλά

• 3 πιπεριές πράσινες

 

Για τη γέμιση

• 200 γρ. Κους Κους Tipiak

• 3 φρέσκα κρεμμυδάκια

• 1 ξερό κρεμμύδι

• 2 σκελίδες σκόρδο

• 1 ματσάκι μαϊντανό

• 2 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες

• 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι

• 100 ml τοματοχυμό

• 40 ml ελαιόλαδο

• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

• Αλάτι 

 

Επιπλέον χρειαζόμαστε

• 100 ml τοματοχυμό

• 60 ml  ελαιόλαδο

• 100 ml νερό

• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

• Αλάτι 

 

Εκτέλεση


  1. Αφαιρούμε τα καπάκια από τα λαχανικά και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.
  2. Σε ευρύχωρο μπολ ψιλοκόβουμε την ψίχα από τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
  3. Προσθέτουμε τον τοματοχυμό, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, αλάτι, πιπέρι και 40 ml. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε προσθέτουμε το Κους Κους Tipiak και 50 ml νερό.
  4. Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα πλατιά,
  5. Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε 60 ml ελαιόλαδο, 100 ml τοματοχυμό, 50 ml. νερό, αλάτι-πιπέρι και περιχύνουμε τα γεμιστά.
  6. Σιγοβράζουμε περίπου για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά ή να μείνει το φαγητό με το λάδι του και σερβίρουμε.

 

 

Tips:

- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λαχανικά εποχής, όπως μελιτζάνες και αγκινάρες.

- Το κουκουνάρι και τη σταφίδα μπορούμε να τα παραλείψουμε.

- Στα γεμιστά ταιριάζει και ο βασιλικός.

Top