Φαλάφελ με Ντομάτα και Σως Ταχίνι

Φαλάφελ με Ντομάτα και Σως Ταχίνι
  •  5
    Χρόνος προετοιμασίας
  •  5
    Χρόνος εκτέλεσης
  •  2
    Μερίδες
  •  
    Κατάλληλο για Χορτοφάγους
  •  
    Νηστήσιμα
  •  1
    Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά


  • 1 συσκευασία Λιβανέζικα Φαλάφελ Al' fez
  • 170ml νερό
  • 2 ντομάτες μεγάλες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • Μαϊντανός για το σερβίρισμα, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση


  1. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της συσκευασίας Λιβανέζικα Φαλάφελ Al'fez σε ένα μπολ, προσθέτουμε 170ml κρύο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 3-4'.
  2. Δημιουργούμε μικρές μπάλες από το μίγμα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 20-30" ή μέχρι να ροδίσουν και στραγγίζουμε σε ένα χαρτί.
  3. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις ντομάτες, το κρεμμυδάκι, τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για να φτιάξουμε τη βάση με το μείγμα ντομάτας.
  4. Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε το ταχίνι, τις 2 κ.σ. νερό, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε για να φτιάξουμε τη σως ταχίνι.

Για το σερβίρισμα:

  1. Με ένα κουτάλι, τοποθετούμε τη βάση με το μείγμα ντομάτας το κάτω μέρος του πιάτου και τοποθετούμε επάνω τα Φαλάφελ.
  2. Πάνω από τα Φαλάφελ, περιχύνουμε τη σως ταχίνι και σερβίρουμε.
  3. Μπορούμε να διακοσμήσουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό. 

 

Top