Κοτόπουλο Tikka Masala με αρωματικό ρύζι

Κοτόπουλο Tikka Masala με αρωματικό ρύζι
  •  10
    Χρόνος προετοιμασίας
  •  20
    Χρόνος εκτέλεσης
  •  4
    Μερίδες
  •  2
    Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά


  • 350 γρ. Σάλτσα Tikka Masala Patak's
  • 8 φιλέτα κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά 
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο
  • 100 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 400 γρ. ρύζι basmati
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση


  1. Βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε τον κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι και βούτυρο.
  3. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και στη συνέχεια το κοτόπουλο.
  4. Σουρώνουμε το ρύζι μόλις βράσει και το αφήνουμε πάλι στο κατσαρολάκι με καπάκι.
  5. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κοτόπουλο, μόλις πάρει χρώμα το αφαιρούμε και το τοποθετούμε σε ένα μπωλ.
  6. Στο ίδιο το γάλα προσθέτουμε λάδι και βούτυρο και στη συνέχεια τα λαχανικά για σοτάρισμα.
  7. Μόλις σοταριστούν τα λαχανικά, προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
  8. Προσθέτουμε τη σάλτσα Tikka Masala Patak's και ανακατεύουμε.
  9.  Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα Tikka Masala Patak's με τα υπόλοιπα υλικά για 20-25 λεπτά.
  10. Μόλις ετοιμαστεί, προσθέτουμε κόλιανδρο.
  11. Σερβίρουμε το ρύζι σε ένα πιάτο και στη συνέχεια το κοτόπουλο με σάλτσα Tikka Masala Patak's.
  12. Απολαμβάνουμε!

 

 

Top