Παγωτό με Καρύδα, Τυρί Κρέμα και Ψημένα Κεράσια

Παγωτό με Καρύδα, Τυρί Κρέμα και Ψημένα Κεράσια
  •  
    Κατάλληλο για Χορτοφάγους
  •  
    Νηστήσιμα

Συστατικά


• 400 γρ. κρέμα καρύδας Oriental Express

• 200 γρ. γάλα καρύδας Oriental Express

• 200 γρ. τυρί κρέμα

• 4 κρόκους αυγών

• 50 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη

• 120 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη

• 300 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι

• 1 στικ φυσική βανίλια

 

Για το σερβίρισμα 

• 2-3 μπισκότα ολικής άλεσης

• Ινδοκάρυδο 

• Φυστίκια αλατισμένα

 

Εκτέλεση


  1. Τοποθετούμε τα κεράσια στο φούρνο και τα ψήνουμε για μισή ώρα στους 180ο C. τ΄αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθούν το τυρί κρέμα με το γάλα καρύδας.
  3. Στο μίξερ τοποθετούμε τους κρόκους με τη λευκή ζάχαρη και τους σπόρους της βανίλιας και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε ένα πολύ αφράτο μείγμα.
  4. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε ένα σιρόπι με 50 γρ. με την μαύρη ζάχαρη, 100 ml. νερό και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, βράζουμε τα υλικά, χωρίς ν΄ανακατέψουμε, για 3 λεπτά ώστε να γίνει σιρόπι.
  5. Προσθέτουμε σε ροή το καυτό σιρόπι στο μείγμα αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτοντας την κρέμα καρύδας και το μείγμα που ετοιμάσαμε με το τυρί κρέμα.
  6. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπωλ και το παγώνουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
  7. Κατόπιν χτυπάμε το παγωτό με μπίμερ ή στο μίξερ, το ξαναβάζουμε σε φόρμα που έχουμε καλύψει με μεμβράνη τροφίμων και προσθέτουμε τα ψητά κεράσια.
  8. Τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη για 4 ώρες, χτυπάμε ξανά το παγωτό και το επαναφέρουμε στη φόρμα που έχουμε καλύψει ξανά με μεμβράνη τροφίμων και το αφήνουμε στην κατάψυξη.
  9. Το αφήνουμε 20-30 λεπτά στη συντήρηση και σερβίρουμε με μείγμα από μπικότα, καρύδα και αλατισμένο φυστίκι.

 

Σημειώσεις για τη συνταγή:

- Την παραπάνω διαδικασία πάγωμα-χτύπημα την εκτελούμε ακόμη 3-4 φορές ακόμη ανά 1 ώρα αν θέλουμε να έχουμε ένα πολύ αφράτο παγωτό.

- Αν έχουμε παγωτομηχανή το βάζουμε στον κάδο της και στο τέλος προσθέτουμε τα ψητά κεράσια.

- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και βύσσινα ή όποιο άλλο φρούτο θέλουμε.

Top