Σαλάτα με κινόα-πλιγούρι, μάνγκο, αβοκάντο και τσίλι

Σαλάτα με κινόα-πλιγούρι, μάνγκο, αβοκάντο και τσίλι
  •  10΄
    Χρόνος προετοιμασίας
  •  5΄
    Χρόνος εκτέλεσης
  •  4
    Μερίδες
  •  
    Κατάλληλο για Χορτοφάγους
  •  
    Χωρίς λακτόζη
  •  
    Χωρίς γλουτένη
  •  
    Νηστήσιμα
  •  1
    Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά


• 150 γρ. κινόα με πλιγούρι Tipiak

• 1 ώριμο μάγκο

• 1 αβοκάντο

• 1 πορτοκαλί πιπεριά

• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια

• 3 ραπανάκια

• 20 γρ. ινδοκάρυδο 

• 1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο

• 7-8 φύλλα δυόσμο 

• 7-8 φύλλα βασιλικό

• 1 σκελίδα σκόρδο

• 20 ml. ελαιόλαδο ή βούτυρο καρύδας

• 50 γρ. sweet chilli Oriental Express

• 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι

• 2-3 λάιμ

 

Εκτέλεση


  1. Ετοιμάζουμε την κινόα-πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το ινδοκάρυδο μέχρι να πάρει χρώμα.
  3. Ετοιμάζουμε το dressing: Πλένουμε και στεγνώνουμε το βασιλικό, τον κόλιανδρο και το δυόσμο και τα ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε όσο σκόρδο θέλουμε, το sweet chilli, το λάδι καρύδας ή το ελαιόλαδο, το λευκό ξύδι και το χυμό από 2 λάιμ.
  4. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά και τα ραπανάκια σε πολύ λεπτές φέτες ενώ το αβοκάντο και το μάνγκο σε κυβάκια.
  5. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, περιχύνουμε με το dressing και αν έχουμε χρόνο αφήνουμε τη σαλάτα με κινόα στο ψυγείο για 1-2 ώρες και τη σερβίρουμε με επιπλέον λάιμ και φύλλα από βασιλικό.

 

Σημειώσεις για τη συνταγή:

- Αν δεν μας αρέσει ο κόλιανδρος χρησιμοποιούμε μαϊντανό.

- Μπορούμε να προσθέσουμε ψημένο ή βρασμένο κοτόπουλο.

- Μπορούμε να προσθέσουμε σπόρους και ξηρούς καρπούς όπως παπαρουνόσπορο, σουσάμι ή φυστίκια.

Top