Thai Σούπα με Κάρυ, Γαρίδες και Γάλα Καρύδας

Thai Σούπα με Κάρυ, Γαρίδες και Γάλα Καρύδας
  •  20
    Χρόνος προετοιμασίας
  •  10
    Χρόνος εκτέλεσης
  •  4
    Μερίδες

Συστατικά


150g Σπανάκι, καθαρισμένο

200ml Γάλα Καρύδας Oriental Express

200ml Κρέμα Καρύδας Oriental Express

2κ.σ. Ελαιόλαδο

100g φρέσκα Μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

8 μέτριες Γαρίδες, καθαρισμένες

1 σκελίδα Σκόρδο, ψιλοκομμένη

1½ κ.σ. Λεμονόχορτο, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. Τζίντζερ, ψιλοκομμένο

3 κσ Σάλτσα Κόκκινου Κάρυ Blue Dragon

1 κ.σ. Ζάχαρη

2 φρέσκα Κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 κσ Σως Σόγια Blue Dragon

1lit ζωμό Κοτόπουλο

2 κ.σ. χυμό Λάιμ

2 κ.σ. Κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση


  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
  2. Σοτάρουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και όταν είναι έτοιμο το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2 λεπτά και στη συνέχεια τις γαρίδες, το σκόρδο, το λεμονόχορτο, το τζίντζερ, την σάλτσα κόκκινου κάρυ, την ζάχαρη και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σβήνουμε με την σως σόγιας, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο, το γάλα καρύδας και την κρέμα καρύδας και τον χυμό λάιμ.
  5. Μόλις η σούπα πάρει μια βράση την αποσύρουμε από την φωτιά και την σερβίρουμε σε μικρά ατομικά μπολ, γαρνίροντας τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

 

Top