Κινόα - Πληγούρι με Κολοκύθα Ξηρούς Καρπούς και Κάστανα

Κινόα - Πληγούρι με Κολοκύθα Ξηρούς Καρπούς και Κάστανα
  •  7
    Χρόνος προετοιμασίας
  •  8
    Χρόνος εκτέλεσης
  •  5
    Μερίδες
  •  
    Κατάλληλο για Χορτοφάγους
  •  
    Χωρίς λακτόζη
  •  
    Χωρίς γλουτένη
  •  
    Νηστήσιμα
  •  2
    Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά


• 120 γρ. Κινόα - Πληγούρι Tipiak

• 1 κιλό Κόκκινη Κολοκύθα σε μπουκιές

• 1 μεγάλο Κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

• 1 σκελίδα Σκόρδο ψιλοκομμένη

• ½ φλ. Ελαιόλαδο

• 1 σφηνάκι Κονιάκ

• 10 Κάστανα βραστά ή ψητά

• 3 ξερά Σύκα σε φετάκια

• 1,5 φλ. ανάμεικτους καβουρδισμένους Ξηρούς Καρπούς (φυστίκι Αιγίνης, αμύγδαλα, φουντούκια, κουκουνάρια, κάσιους)

• 1 ξύλο Κανέλας

• 1 κ.γ. ξερό Θυμάρι

• τριμμένο Γαρύφαλο στη μύτη του κουταλιού

• 1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένο Άνηθο

• 1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένο Μαϊντανό

• Αλάτι - Πιπέρι

 

Εκτέλεση


  1. Ετοιμάζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την κολοκύθα με λίγο αλάτι μέχρι να ροδίσει καλά, σε δυνατή φωτιά.
  3. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Σβήνουμε με το κονιάκ, το αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε την κανέλα, το θυμάρι, το γαρύφαλο, τα κάστανα και τα σύκα.
  5. Ρίχνουμε την κινόα, ανακατεύουμε πολύ καλά, στο τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, τον άνηθο και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Τρώγεται ωραιότατα και κρύο, την επόμενη μέρα!

Top